Dve sestre kao modni biznis dvojac nisu retkost na domaćoj modnoj sceni. Na našem portalu pisali smo o brendu Pintado bags, čiji su tvorci takođe dve sestre iz Čačka. Modnoj javnosti Srbije i regiona poznate su i sestre Tijana i Mila Popović.

Ovaj “fenomen” nas ne čudi. Ima tu genetske bliskosti, tolerancije, sličnosti u razmišljanjima, temperamentu, što olakšava rad na brendu, ali je svakako za pohvalu i razvijanje ideje porodičnog biznis modela.

Danas vam predstavljamo još jedan uspešan sestrinski modni tandem – Bojanu i Vladanu Veljković, vlasnice Brenda Sisters Code.

Brend Sisters Code nastao je u proleće 2014. kada smo odlučile da uradimo našu prvu kolekciju Summer Time, koju smo predstavile na BAFE eventu. Osnivanju brenda je predhodilo dosta modnog iskustva koje je Vladana stekla radeći za modne magazine, kao i interesovanje za modu od ranog detinjstva, dok sam ja više bila zadužena za PR aktivnosti i pozicioniranje brenda – priča nam Bojana.

Vrlo brzo beogradska publika ih je prepoznala i zavolela.

Dva puta smo se uspešno predstavile na Beogradskoj nedelji mode i ostvarile brojne saradnje sa našim eminentnim glumicama, kao i sa modnim blogerima koji nose naše komade na velikim modnim dešavanjima u Evropi.

U Sisters Code kolekcijama uglavnom dominiraju, bela, crna i siva boja. Međutim, modnu kolekciju za proleće/leto 2019. Potpuno su osvežile. Svojoj tradicionalnoj paleti dodale su crvenu i žutu.

Jako je važno da žena zna šta želi, ne treba da dopusti da joj tržište nameće stil odevanja. Žena koja zna šta želi uvek zna šta joj najbolje stoji. Klasika je neizostavni deo stila, pokažite sopstvenu individualnost, to je najbolji način da pokažete da imate stila. U našim kolekcijama uvek se nađe nekoliko klasičnih odevnih komada kao što su blejzer/jakna i mala crna haljina – objašnjavaju sestre Veljković.

Sisters Code
« 1 od 9 »

Top Model Ivana Stanković započela je saradnju sa modnim dvojcem Bojanom i Vladanom Veljković i snimila reklamnu kampanju za sezonu proleće /leto 2019. u kojoj predstavlja must have komade ovog svakako luksuznog brenda. Jedinstven stil koji Ivana promoviše, prirodna lepota i sofisticiranost, bili su pravi izbor za Sisters Code.

Tokom snimanja brend je okupio poznatu i talentovanu ekipu. Ivana Stanković je pozirala ispred objektiva Miše Obradovića, za savršen makeup i frizuru bila je zadužena Svetlana Sremčević, a za stajling Bojana i Vladana Veljković.

Ekskluzivno otkrivamo da pripremamo liniju ručno rađenih kapa u saradnji sa ETNOLOGY FEST-om, Sisters Code feat. Etnology, i na taj način spojamo tradicionalno i moderno.

Zanimljiv podatak je da sestre Veljković žive i rade na relaciji Beograd – Cirih i da su česta putovanja zapravo inspiracija za njihove kolekcije.

Piše: Ivana Jovanović