Manekenka Dragana Bjelobrk, poznatija kao “Armanijeva muza”, modelingom se bavi još od tinejdžerskih dana. Ova manekenka, rođena u Beogradu, a odrasla u Batajnici, zapažena je od strane “Elite Model Look” agencije kada je imala 17 godina. Međutim, ovim poslom je počela ozbiljnije da se bavi tek po završetku studija na Univerzitetu u Bolonji.

Najpre škola, onda pista

Tokom studija radila je revije na Fashion Week-u u Milanu, ali kaže da joj je to tada bio hobi, a ne stalan posao, jer nije imala vremena za to. Nije se odrekla studija da bi se bavila modelingom, stoga se zbog master studija preselila u Milano i tu započela saradnju sa modnom agencijom “Fashion”. Smatra da je obrazovanje veoma bitno i da karijera modela nije zagarantovana, što joj je i bio podstrek da završi studije, pa da se tek onda ozbiljno posveti karijeri.

Uprkos kasnom početku, ova manekenka je uspela vrlo brzo da se dokaže u svetu mode. Ono što je počelo kao hobi, pretvorilo se u ozbiljan posao sa najvećim modnim kreatorima, kao što su Armani, Dolce&Gabbana, Ralph Lauren, Missioni, Seventy, Max Marra, Roccobarocco itd.

Susret sa Armanijem

Najznačajniji momenat u njenoj karijeri, koji je ujedno bio i presudan, bio je kada je Armani na jedom kastingu u Milanu obukao Draganu u jednu od svojih najboljih kreacija. U pitanji je bila jakna koja kao da je bila stvorena za ovu prelepu devojku. Od tog trenutka, bilo je jasno da je Beograđanka našla svoje mesto u porodici Armani.

Pre saradnje sa modnom kućom Giorgio Armani, Dragana je radila u agenciji “Women Model Menagement” koja joj je i omogućila da upozna kreatora i da svoju karijeru dovede do ovog stadijuma. Njen posao je, kako kaže, da bude platno po kojem će umetnik stvarati. Ona pomaže kreatoru u tom procesu konstruisanja kreacije, jer je potrebno da bude inspiracija za novo delo. Uživa da radi sa Giorgiom kao i sa celim timom, sa šnajderima i krojačima. U ateljeu vlada prijatna atmosfera, svako zna svoj posao i sve skladno funkcioniše.

Prijateljstvo sa kraljem mode

Giorgio Armani je veoma značajna osoba u Draganinom životu, jer pored poslovnog, kontakt održavaju i na privatnom nivou. Neretko manekenka prisustvuje i na privatnim proslavama modnog kreatora, što je pokazatelj koliko je daleko uspela da stigne u svom poslu. Za njega kaže da je kao osoba veoma prijatan, duhovit i da uživa u njegovom društvu. Veoma ga ceni, kao i on nju, pa je često savetuje i daje joj smernice jer smatra da će jednog dana baš ona postati simbol za modu. Ova poznata manekenka bila je model i učestvovala je u stvaranju haljina za poznate zvezde kao što su Nikol Kidman, Sofija Loren i mnoge druge, što je za nju bila velika čast.

Najviše voli da bude ispred objektiva

“Armanijeva muza” podjednako voli da radi i kampanje i revije, mada priznaje da su joj ipak malo draže kampanje zbog iskustva koje joj ostaje, takođe i zbog fotografija i sećanja. Obožava svoj posao, voli da učestvuje u Nedeljama mode u Milanu, kao i da radi revije svuda po svetu. Dragana kaže da sebe voli da vidi na bilbordu, u nekom katalogu ili časopisu, jer joj je slikanje veoma zanimljivo, voli kada predstvalja novu kolekciju i smatra da joj to najbolje leži. Iako je sarađivala sa mnogim modnim agencijama i mnogim kreatorima, ipak ostaje verna brendu po kome je i dobila nadimak, pa tako u svom ormaru imanajviše odevnih komada sa Armanijevim potpisom.

Artur – mamin naslednik

Dragana se 2017. godine ostvarila i kao majka rodivši sina Artura. Kako sama kaže, majčinstvo je nije mnogo promenilo, ima iste obaveze kao i do tada, samo malo popunjeniji raspored. Ponosna mama uživa da svoje slobodno vreme provodi sa sinom i smatra da se dobro snalazi u ulozi majke. Kako se čini, mali Artur kreće maminim stopama, pa je do sada radio nekoliko reklama i uživa u slikanju. Kada je imao 6 meseci upisan je u modnu agenciju za najmlađe. Tako je postao „poznato lice“ brendova kao što su Chicco, Roberto Cavalli, Il Gufo itd. Na društvenim mrežama imate prilike da vidite slike sa izložbe “Mater”, koja je održana u Đenovi u Italiji, gde je Artur pozirao sa svojom majkom. Poznatoj manekenki je drago što je njen potomak krenuo ovim putem, iako kaže da će ga u životu podržati u svemu što bude poželeo da radi.

Piše: Bojana Ilić