S obzirom na to da je zimski period prepun vremenskih promena, od kiše preko magle i snega, do hladnog vetra, kožu lica treba dodatno hidrirati, a proizvode za šminkanje odabrati tako da dodatno neguju kožu, ali da budu i postojani.

Prvi korak nakon čišćenja lica i adekvatnog seruma jeste nanošenje hidrantne kreme i kreme za zonu ispod očiju. To je veoma važna osnova pre šminkanja u svim vremenskim uslovima, a naročito zimi. Važno je da pre šminkanja dozvolimo koži da dobro upije sve hidrirajuće proizvode.

Drugi korak je nanošenje tečnog pudera koji bi u zimskim danima trebalo da bude više na bazi vode (preporuka Face&body Mac cosmetics).

Treći korak je nanošenje korektora u veoma tankom sloju.

Četvrti korak: kada smo naneli puder i kremu koji su poprilično hidrantni, postoji mogućnost da će se šminka brzo pokvariti ukoliko ne fiksiramo šminku dobrim puderom u prahu ili u kamenu. Preporuka je Aurin puder za setovanje koji je bezbojan. Nanosi se na T zonu i u tankom sloju na podočnjake, na koje smo prethodno naneli korektor.

Peti korak: da bi koža ipak zadržala malo sjaja, ostatak lica fiksiramo puderom u prahu koji ima u sebi svetlucave čestice.

Sada imate dobru osnovu da uradite ostatak šminke po želji. Ja zimi više volim tople tonove, zato preporučujem roze rumenila sa toplim podtonom, teracotte nijanse bronzera i senki, i burgundi i bordo karmine. Maskara i proizvodi za obrve mogu biti i vodootporni, ako želite dodatnu sigurnost u zimskim vremenskim uslovima.

 

Piše: Svetlana Sremčević Ceca, VIP makeup artist