Indiba terapijom do bržeg izlečenja

Sigurno znate da su profesionalni sportisti konstantno izloženi povredama i da vrlo često te povrede, naročito zglobova i mišića, nekim „čudom“ vrlo brzo uspeju da saniraju i vrate se na sportske terene.

To „čudo“ od tretmana zove se – Indiba.

Indiba tretman, izvorno osmišljen u Barseloni, toliko je učinkovit u lečenju iščašenja, povreda, bolova mišića, ali i upale jajnika, da ga koriste svi, od Italijana do Kineza. U ovaj tretman se pored tenisera Rafaela Nadala i fudbalera Mesija kunu i svi fudbaleri FK Barselona, koji je indibu uvrstio u regularni tretman.

Kod nas se indiba sa velikim uspehom primenjuje već pet godina, na Klinici SMA. Kako za portal “Sve o ženi” kaže osnivač SMA klinike, dr Milan Mileusnić, Indiba mu je zapala za oko u Madridu, kada je u dogovoru sa jednim domaćim uvoznikom otpočeo njen uvoz i registraciju.

  • Sportisti su zbog intenzivnih treninga i takmičenja veoma osetljivi na povrede, a nemaju luksuz da se dugo oporavljaju. Zato su oni primarna grupa kojoj je ovaj tretman namjenjen u želji da se što brže i efikasnije oporave i spreme za teren. Ovaj tretman značajno ubrzava proces izlečenja, što je razlog zbog kojeg se svetske sportske mega zvezde odlučuju za Indibu – započinje doktor Mileusnić.

Ovaj tretman funkcioniše kao jedinstveni sistem stimulacije, koji obnavlja fiziološku električnu ćelijsku aktivnost, što omogućava tačnu funkcionalnost ćelija. Rezultati terapije se vide već nakon prvog tretmana, bolovi nestaju kod skoro 90 odsto pacijenata, pokretljivost se povećava, regenerišu se tkiva, čime se ubrzava proces izlečenja.

  • Sistem je zasnovan na frekvenciji od 448 kHz, što je ključ aktivne ćelijske terapije, čime se aktivira biostimulacija, stimuliše mikrocirkulacija i ubrzava metabolička hiperaktivacija. Celularna električna ravnoteža optimizuje oporavak tkiva snabdevanjem kiseonika i hranljivih materija kroz prirodno snabdevanje krvi. Aktivna ćelijska terapija predstavlja vodeći fizioterapijski tretman. Doprinoseći oslobađanju bolova, smanjenju vremena tretmana bez neželjenih efekata, poboljšavajući cirkulaciju krvi, povećavajući oksigenaciju i doprinoseći regeneraciji tkiva, ovaj tretman je postao referentan u oblasti muskulo-skeletnih oboljenja i povreda – kaže dr Mileusnić.

Prema svetskim istraživanjima Indiba se pokazala kao izuzetna u lečenju povreda lokomotornog aparata, diskus hernije, išialgije, cervikalgije, kod cepanja i istegnuća mišića, iščašenja, artroze, artritisa, hronične upale jajnika i prostate, ciste na jajniku, ali i fizio-estetskih tretmana, kao što su rekuperacija butina, zadnjice, stomaka, celulita, zatezanje kože, zarastanje ožiljaka.

Ovaj tretman se, međutim, ne može praktikovati u preventivne svrhe, a može se ponavljati zavisno od stanja i protokola predviđenog za svako stanje.

  • Nema ograničenja u broju ponavljanja, ali je veoma bitno naglasiti da se  intervali utvrđuju pregledom i protokolom, koji je drugačiji za svako stanje.

 

Piše: Frau Ana