Ovo proleće je ipak nešto drugačije, zbog svega što nas je zadesilo, ali duži i topliji dani, prelivanje boja, bujanje prirode svuda oko nas ipak donosi pozitivnu promenu. Polako i oprezno se vraćamo svojim svakodnevnim aktivnostima i dok sve ponovo cveta, mi dobijamo novu želju i motivaciju da budemo kreativni.
Predložiću vam nekoliko makeup trendova koji će vam podići raspoloženje.
Sočne usne
Mnogi trendovi iz 2000-tih su se vratili, pa tako i sjajne obojene usne. Za takav izgled usana nije vam potrebno mnogo truda, dovoljno je da odaberete kvalitetan negujući sjaj u atraktivnoj boji i to je to.

Beli ajlajner
Može biti veoma efektan za svaku boju očiju. Dovoljno je da imate belu vodootpornu olovku, ukoliko nemate beli ajlajner. Izvučete liniju tik uz koren trepavica i blago van linije oka. Sa dobro namazanom maskarom dobićete na  svežini celog lica.

Koralne mat usne
Boja koja nije ni crvena ni pink je hit ove sezone i podseća na najlepšu boju cveća. Možete pomešati svetlo-crveni i pink karmin ukoliko ih već imate, da biste dobili svoju nijansu.

Kontrast između usana i očiju
Ovaj trend je sigurno u skladu sa prolećnim bojama. Kombinujte ljubičaste, plave i zelene tonove na očima sa crvenim, roze, ciklama i narandžastim tonovima na usnama. Predlog: zelena senka sa crvenim karminom, plava sa narandžastim, ljubičasta sa pink karminom.

Tečni puder kao druga koža
Vec duže vreme, pa tako i ove sezone, trudim se da izbegnem teške slojeve tečnih pudera. Akcenat je na lakim podlogama koje daju efekat kao da nemamo puder, a opet izjednače i koriguju ten. Ukoliko nemate takav puder, stavite u dnevnu kremu malo vašeg pudera koji inače koristite i dobićete novu toniranu kremu.

 

Piše: Svetlana Sremčević Ceca, profesionalni makeup umetnik

https://www.instagram.com/makeup_ceca/