Gde sa svojom tinejdžerkom možeš u šoping, a da se ne posvađate

Što sam starija (a žena je uvek u najboljim godinama, ili makar u to treba da počne da veruje), sve više težim autentičnom modnom stilu. Želim da se razlikujem. Neću da nosim ono što nose baš sve druge. Oduševim se avangardnim komadima odeće, nesvakidišanjim krojevima, privlači me asimetrija, neobiči dezeni, boje. Naravno, dizajnerske modele ne mogu često sebi da priuštim.

S druge strane, moja sedamnaestogodišnja ćerka prati trendove. One globalne. Voli sve što vole mladi, što bi rekao običan svet. Ne želi da se razlikuje, želi da se „utopi“. Delimično je razumem, i ja sam nekada imala sedamnaest i društvo mi je bilo na prvom mestu, važnije od sopstvenog identiteta. Delimično sam i zabrinuta jer smatram da je u svakom dobu žene važno da bude posebna i jedinstvena.

Kada sam to pokušala da joj objasnim, „taktično“ u meri koliko jedan jarac može da zvuči taktično jednom ovnu, dobila sam od nje dve stvari: jedno prevrtanje očima i jedno „Pojma nemaš“. Zamislite onda kako izgleda pokušaj našeg zajedničkog šopinga.

Međutim, stvari su se nedavno promenile. Otkrile smo mesto gde se i ona i ja osećemo kao u modnom Eldoradu. Neko je mislio na mame i ćerke tinejdžerke, očigledno. Nismo jedine u stilskom disbalansu. I znate li šta je još neverovatna činjenica: smućkamo nes, otvorimo moj laptop i uživamo u „šopingu“.

Avangardia.rs me je oduševila iz nekoliko razloga: ima zaista mnogo različitih brendova za muškarce i žene, zastupljena je u jednakoj meri i garderoba i modni aksesoari, gde bih posebno izdvojila ženske tašne brenda Docca, a ono zbog čega smo i ona i ja Avangardiu nazvale modnim Eldoradom su – cipele. I čizme, patike, sandale, baletanke, mokasine, papuče, espadrile…E, tako svaka žena zamišlja raj, bez obzira na godine.

I onda nas dve krenemo redom, od gornjih delova odeće, pa se spustimo na džins, pantalone, suknje, a tek haljine…Ja poslednjih godina sve više nosim haljine, iz vrlo praktičih razloga: jedan komad odeće, dobre cipele i tašna, malo šminke. U četiri poteza izgledam odlično, naročito leti. Vidim da i ona polako usvaja taj manir, jer „djevojke u ljetnim haljinama volim“. U stavri, svi ih vole. Znam da će za nekoliko godina sve više ličiti na mene.

Da ne bude samo „pričam ti priču“, pogledajte šta smo odabrale!

Njen letnji izbor:

Haljina
« 1 od 3 »

Moj letnji izbor:

Haljina
« 1 od 3 »

Avangardia.rs je naš omiljeni online šoping centar. Ne palim auto, pijuckam kafu, družim se sa ćerkom, gledam i biram (to ume da potraje, jer je u svim kategorijama zaista mnogo modela). Avangarda i mejnstrim konačno su našli zajednički jezik.

Piše: Ivana Jovanović