Poznati koreograf, predsednik Beogradskog plesnog saveza i član upravnog odbora Plesnog saveza Srbije, Ivan Maleusnić, rođen je sredinom osamdesetih i jedan je od osnivača plesnog kluba Dare to dance. Ovaj plesni klub nastao je iz ljubavi prema plesu i želji da se ta ljubav prenese i na ostale ljude koji vole muziku, ples i druženje. Ivan je D2D osnovao 2015. godine sa svojim kumom, i posle samo četiri godine od nastanke klub niže uspehe i medalje kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima.

  • U svoja najveća dostignuća, kada je profesija u pitanju, ubrajam titulu državnog prvaka u modernom plesu koju sam dobio čak osam puta, od kojih je šest bilo uzastopno, sa svojom partnerkom Darinkom Divljak. Takođe, osvojio sam i 43. mesto na svetskoj WDSF rang listi. Organizator sam i Državnog prvenstva Srbije u latino-američkim plesovima u saradnji sa Plesnim savezom Srbije, koje privlači pažnju mnogih, pa čak i kraljevske porodice. Njeno Kraljevsko Visočanstvo princeza Katarina Karađorđević je ujedno i generalni pokrovitelj ove manifestacije već četvrtu godinu za redom. Pored kraljevske porodice, ovaj događaj podržale su i mnoge poznate ličnosti, pa ovo prvenstvo zato zauzima značajan deo mog života – rekao je Ivan Mileusnić za naš portal.

 

Pored toga što ima dugogodišnje iskustvo u koreografskom i trenerskom radu, Ivan takođe sarađuje i sa pozorištima. U svoje uspehe u poslovnoj karijeri ubraja i koreografsko mesto u poznatom TV šou programu „Tvoje lice zvuči poznato“. Kako kaže, njegovo učešće u ovam TV spektaklu za njega je veliko iskustvo i vrlo je dragoceno. Svojim radom sa poznatim ličnostima dobija priliku da prezentuje znanje i talenat, pa kroz nastupe uspeva to i da pokaže.

Ivan je zahvaljujući plesu proputovao više od 20 zemalja, a najveći izazov mu je takmičenje sa samim sobom, pa uvek teži da bude bolji i da dokaže sebi da može.

  • Osnivanje plesnog kluba je oduvek bila moja najveća želja koju sam posle dugo godina bavljenja plesom i ostvario. Klub je moja prva ljubav i veliko zadovoljstvo, ali i velika odgovornost. Više ne mislim samo o plesu, već i o mnogim drugim stvarima. Sada moram da obezbedim uslove da bi omogućio svojim članovima da nesmetano rade i napreduju. Prepreka u poslu ima, a to su najčešće finansije, ali mene prepreke motivišu pa tako dajem sve od sebe da ih prevaziđem. Perfekcionista sam i ništa ne prepuštam slučaju. Posvećenost i disciplina su mi veoma važni, pa to pokušavam da prenesem i na svoje plesače. Za mene je neprocenjiv osećaj kada gledam kako moje ideje postaju stvarnost, kada koreografiju koju sam osmislio prenesemo do publike, a oni je prepoznaju i protumače. Mene pokreće emocija, a pokušavam svojim koreografijama da ih izazovem i kod publike.

Svoju ljubav prema plesu pokazivao je još od malena, a za to, kako kaže, kriva je upravo Anabela Atijas. Kao dete sate je provodio ispred televizora čekajući njen spot, samo da bi video kako igrači plešu. Zbog tog spota je poželeo da se bavi plesom i „inficirao“ se zauvek. Nekada je imao ples za svako raspoloženje, sambu za srećne trenutke, cha-cha kada je takmičarski nastrojen, rumbu kada je bio zaljubljen, ili kada je patio, ali sada kaže da uživa u svakom plesu i svakom se maksimalno posveti. Pored plesa, želja mu je bila i da se bavi modelingom. Voli odeću i da se lepo obuče, da bude u trendu. Jednostavno voli modu, a smatra da ima ‘ono’ nešto u sebi i da bi bio dobar model.

Za Ivana svi koji ga znaju imaju samo reči hvale. Nižu se pohvale jedna za drugom, od toga da je brilijantan trener, dobar koreograf, istinski šampion, strpljiv učitelj, ali, pre svega, pravi prijatelj. Ivan je za svoja dosadašnja plesna dostignuća nominovan za MAC muzičku nagradu. Ovaj poznati koreograf otišao je korak dalje i uplovio je i u pevačke vode, snimivši duetsku pesmu sa svojom suprugom Danijelom Karić, pod nazivom „Voleti tebe“. Kroz ovu pesmu preneo je poruku i emocije koje oseća za svoju suprugu.

  • Nakon ovog dueta usledila je još jedna, ovoga puta, solo pesma „Panama“. Na ovom projektu sam radio godinu dana, a upravo mi je supuga bila najveća podrška. Pored nje, moj projekat su podržale i mnoge poznate ličnosti iz sveta estrade. Za mene je ovo bio veliki izazov jer sam morao da uskladim ples, kojim se celog života bavim, sa pevanjem, a da se pri tome ne predstavim kao klasičan pevač. Iako je supruga bila ta koja je prepoznala moj talenat i ohrabrivala me, moja velika podrška su bili i majka, otac i očuh.

Danijela za svog supruga kaže da je spontan, vredan, talentovan, uspešan, da je borac i veliki čovek. Ivan smatra da i dalje, posle svih ovih godina bavljenja plesom, on i nije ostvaren koreograf. Kaže da još uvek mora mnogo da uči i napreduje. Teži tome da bude bolji nego juče, pa su to upravo i reči kojima motiviše svoje plesače. A kada krene muzika, kreće i euforija, a onda nema zaustavljanja.

Piše: Ivana Jovanović