U ovom periodu u kojem se trenutno nalazimo potrebno je više nego ikada da budemo sa sobom i čujemo svoje misli, osetimo svoje telo i budemo sa svojim osećanjima. Šta god da otkrijemo i suočimo se po prvi put – u redu je. I sve je u redu sa nama. Sve je to deo nas. I panika kao i strah, takođe sreća, ushićenje, radost i ljubav. Svaka misao i emocija su deo nas i važno je da ih prihvatimo i budemo sa njima. Kada smo sa sobom i prihvatamo sve delove sebe, mi stvaramo unutrašnji Mir, iz kojeg možemo da uložimo energiju za inspirativne akcije koje nas čine radosnim i inspirišu okolinu. U ovom periodu je važno ukoliko dođe do nepodržavajućih misli da se setite da ne tražite krivca u sebi, partneru, naročito ne u ovakvim situacijama ( nesveno to uvek radimo ).

Prihvatanjem toka života i toka naših misli, emocija i senzacija u telu mi postajemo celoviti. Celoviti zato što sada imamo vremena da se susretnemo sa sobom, da bismo se susreli celoviti sa svetom i iskoristili prilike koje vreme sa sobom donosi na najlepši i najuzvišeniji način za nas i naše okruženje.

Ukoliko vas uhvati panika ili strah iz bilo kojih razloga, važno je da svesno, svojim mislima, stopirate proces na mentalnom nivou i date sebi komandu da duboko dišete.

Praktična vežba:

  1. Pojavi se misao koja stvara anksioznost i ne podržavajuće misli, vi kažete u sebi: STOP
  2. Fokusirate se na duboki udah do dna kičmenog stuba i duplo duži izdah
  3. Nakon jednog minuta fokusiranog disanje ćete se osećati bolje
  4. Nastavite da dišete fokusirano i svesno još dva minuta i prenesite svesnost na vaše telo
  5. U tom momentu ćete osvestiti da je sve u redu i osetićete Mir

Vežbu ponavljati svaki dan 3x i više, dok ležite, hodate, kuvate, čitate i dok se osećate dobro. Na taj način obezbedićete vaše telo kiseonikom, raščistiti višak misli i osvestiti emocije koje ćete zatim prihvatiti.

Ukoliko dođe do rasprave sa vašim ukućanima iz xy razloga, moj predlog je da koristite „bebeći jezik“ i na taj način iskažete vašu ljutnju i bes. Na taj način ste izbacili sve iz sebe, a niste vašu voljenu osobu uvredili. Svi znamo da se iskazana reč ne može više vratiti nazad, a uvredljiva reč može ostaviti pečat i bol u našem srcu. Nakon razgovora „bebećim jezikom” koji izgleda tipa: lalalall, blallalalla, aaaaa, oooo, lalalal, zagrlite se sa leve strane, srce na srce i prepustite se zagrljaju, osećajući otkucaje srca jedno drugog i dodir tela. Ostanite u zagrljaju koliko god vam prija, prisutni. Fokus na telo i dodir. Nakon toga sedite i popričajte iskreno o svojim osećanjima, kako se osećate u odnosu na nešto bez krivnje osobe preko puta vas.

Posmatranjem i prihvatanjem sopstvenih misli i emocija mi podižemo sopstvenu vibraciju, jačamo naše kvantno polje ( Auru ), uočavamo prilike, prisutniji smo, osećamo zahvalnost i radost. Iz tog stanja mi podižemo i održavamo našu vibraciju i dajemo dozvolu da svako bude ono što jeste sa razumevanjem i prihvatanjem.

Iako nam poručuju da se ne grlimo u ovom periodu, ukoliko vi osećate da želite da zagrlite vama drage osobe sa kojima ste u direktnom kontaktu, a i oni osećuj isto, grlite se. Prihvatajmo izbor svake osobe da li želi da se grli ili ne. Ja lično volim da se grlim od vajkad i poručujem da se grlimo, jer zagrljaj leči i širi naše elektromagnetno polje srca, koje je preko 60 puta veće od moždanih talasa mereno u amplitudama. Prirodan lek koji mi praktičari energetske psihologije praktikujemo i savetujemo jeste 12 zagrljaja dnevno i više. Grlite i sami sebe.

Piše: Milica Rada Tešanović, Inuitiv & success coach

www.whitemoment.org