Savremena žena se svakodnevno nalazi pred novim i sve zahtevnijim izazovima. Multitasking je već odavno reč koja najbolje opisuje koliko je današnja žena aktivna na svim poljima. Uprkos svim zadacima, dnevnim privatnim i poslovnim obavezama i zacrtanim ciljevima, naša žena ne zaboravlja da drži do sebe. Tako treba da bude. Žena nikada ne sme da zaboravi na sebe, niti da se zapusti.


Dnevna šminka je jedno od pomagala pomoću kojeg se žena oseća sigurno, a istovremeno ostaje svoja.
Nije teško. U svega pet koraka izgledaćete sveže. Sledi pet korisnih saveta od profesionalca, iskusnog šminkera i, pre svega, žene, kako da na što brži i praktičniji način osvežimo sebe šminkom, a da nam to ne uzme ni previše vremena ni energije.

  1. Nakon jutarnje beauty rutine koja podrazumeva čišćenja kože, nanošenja seruma i dnevne kreme, stavljamo samo korektor na podočnjake i dobro utapkamo.
  2. Nanesemo na jagodice malo rumenila ili prstima utapkamo karmin umesto rumenila. Setujemo šminku puderom u prahu bez boje.
  3. Braon olovku utrljamo u koren trepavica i štapićem za uši izblendamo.
  4. Nanesemo maskaru nakon uvijača za trepavice i to u dva sloja.
  5. Za kraj ostavljamo željeni karmin. I fiksiramo fiksatorom u spreju.

Pet poteza u pet minuta, usput možete da pijuckate i jutarnju kafu. Nije ni toliko zahtevno.

Drage dame, budite sebi ispred svih. Osim ovih pet minuta, nađite još koji minut u svom rasporedu da se pogledate u ogledalo i budete zadovoljne sobom. Ne zaboravite da sa vama dan počinje i sa vama se  završava. Zato je važno ostati sveža i lepa.

Piše: Svetlana Sremčević, profesionalni makeup umetnik