Hajde da razrešimo još jednu žensku beauty dilemu, koja, sigurni smo, muči mnoge od vas.

Ah, te dosadne dlačice! Brijači, vosak, trakice za depilaciju, toplo, hladno…ili postoji komfornije rešenje? Pa još ako bi moglo da bude i trajno…

U poslednje vreme sve više žena odlučuje se za lasersku epilaciju. Sve što nismo znali o ovoj metodi uklanjanja dlačica sa tela, objasnili su nam naši prijatelji iz Cacao Epil Centra u Beogradu (Balkanska 40b)

 

Šta je laserska epilacija?

  • Laserska epilacija predstavlja medicinski proces dugotrajnog uništavanja folikula dlačica. Laserski zrak biva privučen melaninom u dlaci pri čemu dolazi do fototermolize odnosno pretvaranja svetlosne energije u toplotnu i termičkog oštećenja samog folikula.

Koliko traje jedan tretman i koliko je tretmana potrebno?

  • Sam tretman traje jako kratko, u pitanju je nova tehnologija, pri čemu laser ispaljuje veliki broj  impulsa u pokretu, tako da se i najveće površine prelaze za svega nekoliko minuta. Jedan ciklus laserske epilacije traje od godinu do godinu i po dana, pri čemu je prosečno  potrebno od 6 do 8 tretmana.

Od čega zavisi broj tretmana koji je potreban?

  • Reakcija je apsolutno individualna i zavisi prvenstveno od hormonskog statusa klijenta, kao i od boje i debljine same dlačice.

Da li je epilacija trajno rešenje?

  • Laserskom epilacjiom se trajno uklanja oko 90% dlačica, a 10% koje ostanu su drugačijeg kvaliteta od prvobitnih, odnosno tanke, proređene i paperjaste.

Da li je epilacija bolna?

  • Prilikom laserske epilacije možete osetiti peckanje ili toplotu u zavisnosti od zone koja se tretira.

Laserska epilacija je nežna i efikasna, jer se samo jednim tretmanom gubi 20-30% dlačica na tretiranoj regiji, bez bola, iritacija ili bilo kakvog rizika po zdravlje. Vrlo je važno da znamo da se laserskom epilacijom pazušne regije, koja često najviše muči žene, ne narušava rad limfnih žlezda i da je postupak bezbedniji nego brijanje.

Piše: Ivana Jovanović