Vikend sa prijateljima izvan, a blizu grada, misaona je imenica za svaku majku šestomesečne bebe, pa i mene. Bar je bila do skoro.

Na predlog prijatelja, odlučila sam da predahnem od majčinstva, dete ostavim sa ocem i zajedno sa društvom pobegnem od svega, samo na kratko. I tako me je put odveo do Divčibara.

Na svega 107 km od Beograda i posle nepuna dva sata vožnje, našla sam se na mestu okruženom Golupcem, Paljbom, Crnim vrhom, Kraljevim stolom i Velikim brdom, koji su ušuškali Divčibare i njegovu okolinu, pružajući posetiocima poseban užitak u pogledu i klimi.

Temperatura je prijatna, idealna za bujnu vegetaciju po kojoj su Divčibare poznate. Četinarske šume, listopadno drveće, veoma mekana trava i razne livadske i šumske zajednice ovom mestu daju posebnu notu, a mnoštvo ptica svojim cvrkutom pravi melodiju idealnu za vikend beg iz gradske gužve.

Hotel Heba Divčibare
« 1 od 13 »

Ipak, da se ne lažemo, vikend beg ne bi bio potpun bez hotela, koji će upotpuniti sliku odmora i neće remetiti potrebni mir. Ja sam svoj pronašla u “Hebi”, hotelu svega 800 metara udaljenom od centra, a opet okruženom tišinom i borovom šumom, koja će vas otisnuti mislima daleko od haotične svakodnevice.

Hotel, čije nas je osoblje na domaćinski način ugostilo, radi tokom cele godine, pa svoj vikend beg možete planirati i zimi i leti. Zimi posebnu čar daje kamin pored kojeg, uz čašu omiljenog vina možete uživati u pucketanju vatre, dok lepo vreme podrazumeva boravak u bašti modernog hotelskog restorana, gde vas čekaju domaći specijaliteti kojima nećete moći da odolite. Osim toga, hotel Heba pruža usluge organizovanja letnjih školica za decu, sportske pripreme, kao i rekreativnu nastavu, ukoliko odlučite da dođete sa porodicom.

Uz veoma pristupačne cene, i sve povoljnosti koje ovaj hotel i Divčibare nude, sebi ćete zasigurno obezbediti vikend odmor kakav zaslužujete. Ja jesam.

Piše: Frau Ana

Hotel Heba
« 1 od 11 »